Rehabilitációs foglalkoztatót adtak át KispestenHír | 2016.12.03.

A KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. új telephelyet nyitott a kispesti Forrásházban, ezzel 40 új munkahely jön létre a megváltozott munkaképességű emberek számára - közölte Budapest Főváros XIX. kerület Kispesti Polgármesteri Hivatala az OrientPress Hírügynökséggel.

Mint írják, megkezdődött a pszichiátriai betegek foglalkoztatása a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum keretei között működő Forrásházban. Ezzel a pszichiátriai nappali ellátást komplexen megvalósító Forrásház egészségügyi, szociális és foglalkoztatási téren egyaránt segítséget tud nyújtani az – elsősorban XIX. kerületi – ügyfélkörükben lévő dolgozni akaró megváltozott munkaképességű személyek számára. A rehabilitációs foglalkoztatás az Önkormányzat, a Szolgáltató-centrum és a megváltozott munkaképességű emberek ezreit foglalkoztató KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. háromoldalú együttműködési megállapodása nyomán jött létre. Ennek értelmében a KÉZMŰ a Dobó Katica utcai Forrásház lelkiegészség-központban egy új, 40 fős telephelyet létesített úgy, hogy az önkormányzattól térítésmentesen, sőt rezsitámogatást élvezve béreli a foglalkoztató-helyiséget.

A védett körülmények között foglalkoztatandó kollégák közül 20-an a Forrásház eddigi ügyfelei közül kerülnek ki, 10-en más kispesti lakosok és 10-en területi megkötöttség nélkül jelentkezők.

A foglalkoztatás októberben 17 fővel kezdődött el; de folyamatos a létszámfeltöltés. A könnyű betanított munkának számító tevékenységeket a KÉZMŰ Kft. biztosítja az érintett új munkavállalók négy órában, egyelőre egy, délelőtti műszakban dolgoznak - olvasható a közleményben.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: ORIENTPRESS.HU