Rehabilitációs bértámogatásHír | 2011.11.25.

Az ez évben lejáró rehabilitációs költségvetési bértámogatásban részesülő munkáltatók lehetőségei.

A teljesen lejáró szerződésekre maximum 36 hónapos kérelem nyújtható be (segítőkre max. 12 hónap), de lehetőség van rövidebb időre is igényelni a támogatást. Pénzügyi kötelezettséget jelenleg csak 2012.01.31. napjáig vállalhatunk. Ha lesz hosszabbítási lehetőség, akkor január hónapban lehet kérvényezni. Az elmúlt években (hiába volt megkötve a szerződés 36 hónapra) a pénzügyi kötelezettség lejártakor az épp hatályos jogszabályok szerint kellett eljárni.

Az alábbi lehetőségek vannak:

2012.01.31. napjáig terjedő időtartamra töltik ki a kérelmeket. 2012.01. hónapban, ha a jogszabályok engedik a folytatást, akkor új kérelemmel és annak összes mellékletével együtt igénylik újra a támogatást.

36 hónapra benyújtják kérelmeiket. 2012.01. hónapban eldöntik, hogy kérik-e tovább a támogatást vagy sem. Ha nem, akkor írnak két sort, hogy nem kérik tovább. Ha viszont a jogszabályok engedik a folytatást, akkor egy 1 oldalas kérelemmel és az 1/1., ½. táblázatok benyújtásával kérik tovább X hónapra. (Ha bizonytalanok a jövőben, akkor akár csak 2-3 hónapra történik hosszabbítás, majd újra 2-3 hónap… Ha a jogszabályok engedik).

A szokásos bér illetve támogatási emelésről még nincs információ.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ