PKN - különleges punk csapat az Eurovíziós Dalfesztiválon Hír | 2015.01.24.

A korábbi híreknek megfelelően most már tény: Finnországot a (nem csak) hazájában roppant népszerű Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) nevű punkcsapat fogja képviselni a 2015 évi Eurovíziós Dalfesztiválon - számol be a caughtinthecrossfire.com.

Az együttesre nemzetközi szinten az életükről és munkásságukról forgatott, ‘The Punk Syndrome’ című dokumentumfilm megjelenését követően figyelt fel a közvélemény és a sajtó. A Pertti Kurikan Nimipäivät igazi különlegessége, hogy minden egyes tagja valamilyen fogyatékossággal él, így első kézből szereztek tapasztalatokat ennek nehézségeiről, kihívásairól és ebben találták meg az igazi ihletet zenéjükhöz.

Múlt decemberben a csapat második alkalommal turnézott Angliában, most pedig a dalverseny segítségével az egész világ megcsodálhatja azt a lelkesedést és energiát, amivel színpadra állnak.

Különleges utazásukat nyomon követhetik az érdeklődők az együttes  Facebook oldalán, ahol részletes beszámoló olvasható majd a a február 7-én rendezett első selejtező körről és a további eseményekről is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL