Pénzt kaphatnak a cégek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásraHír | 2011.09.01.

Közel egymilliárd forint összegben írnak ki pályázatot a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának megkönnyítésére egyes régiókban, többek között akadálymentesítésre, eszközök, berendezések beszerzésére és átalakítására.

A közép-magyarországi régióban 176,1 millió forint, az úgynevezett konvergencia (Dél-Alföldi, Dél-Dunántúli, Észak-Alföldi, Észak-Magyarországi, Közép-Dunántúli, Nyugat-Dunántúli) régióban pedig 721,9 millió forint áll rendelkezésre a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációjára, foglalkoztathatóságának javítására az Új Széchenyi Terv TÁMOP progjamjában.

Támogatást nyújtanak a termelő, szolgáltató létesítmények törvény által meghatározott akadálymenetesítéséhez, a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzése és/vagy átalakításához, valamint a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítéséhez. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás mértéke legfeljebb 25 millió forint lehet. A nyertesnek vállalnia kell többek között, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a foglalkoztatás megkezdésétől számítva legalább 5 évig, kis- és középvállalkozások esetében legalább 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti, ezzel munkalehetőséget biztosítva a megváltozott munkaképességű emberek számára.

A konstrukciókra azok a munkaadónak minősülő szervezetek vagy vállalkozások pályázhatnak, amely már a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont, megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatnak. A kiemelt projekt komplex munkaerő-piaci programok és szolgáltatások támogatásával segíti elő a nyílt munkaerőpiacon történő foglalkoztatásukat, a korábbi munkahelyre való visszatérésüket vagy újbóli elhelyezkedésüket.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: GAZDASÁG.HU