Pénzt kaptak a kerekes székes gyilkosokHír | 2014.07.25.

Till Attila (Pánik, Csicska) évek óta fejlesztés alatt álló, Tiszta szívvel című filmje 285 millió forintos gyártási támogatást kapott a Filmalaptól. A kerekes székes bérgyilkosokról szóló gengszterfilm főszerepeit Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Fenyvesi Zoltán kerekesszékes maratonfutó bajnok, és a Színművészeti hallgatója, Fekete Ádám alakítja majd. A forgatás a tervek szerint nyár végén kezdődik, a film leghamarabb 2015 tavaszán kerülhet a mozikba.

A Filmalap közleménye szerint a Tiszta szívvel "alapkérdése az, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Mikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak."

A Filmalap eddigi nemzetközi igazgatója, Bereczki Csaba 150 millió forintot kapott Soul Exodus című zenés dokumentumfilmjének gyártására, amely klezmer zenészekről fog szólni, középpontjában a Brothers Nazaroff nevű hagyományos klezmer zenét játszó alkalmi formáció tagjaival. A közleményben az áll, hogy "a Filmszakmai Döntőbizottság a Soul Exodus című filmtervet csak azzal a feltétellel támogatta, ha Bereczki Csaba munkaviszonya a Filmalapnál megszűnik, a munkaviszony július 4-én megszűnt." A Soul Exodus bemutatását 2015 őszére tervezik.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ORIGO.HU