Péntekig pályázható a gépkocsi-vásárlási támogatásHír | 2013.03.26.

Péntekig lehet pályázni a gépkocsi-vásárlási támogatás idei első pályázatára közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára egy más témában tartott hétfői, budapesti rendezvény után újságírók előtt.

Fülöp Attila elmondta, használt autó vásárlásához 600 ezer, míg új autó vásárlásához 900 ezer forint támogatást ad a kormányzat, ez – mint mondta – lényegesen több, mint a korábban biztosított 300 ezer forintos segítség. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az idei első pályázatra már nemcsak a mozgáskorlátozottak, hanem a vakok, a gyengén látók, a hallássérültek, az autisták és az értelmi fogyatékossággal élők, illetve családtagjaik jelentkezhetnek a szociális és gyámhivataloknál.

Közölte, az új gépkocsit – akár kedvezményes kölcsönnel – vásárlók Suzuki Swift, illetve a nagyobb méretű Suzuki SX4 típusok közül választhatnak. Akik pedig használt autó mellett döntenek, 5 évnél fiatalabb gépkocsik közül válogathatnak – fűzte hozzá.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ