Péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjáraHír | 2015.01.06.

E hét péntekig lehet pályázni a fogyatékos hallgatók ösztöndíjprogramjára - közölte a Miniszterelnökség a kormány honlapján.

A fogyatékos felsőoktatási hallgatók közigazgatási ösztöndíjprogramjának célja, hogy "szakirányú munkatapasztalat-szerzést biztosítson azoknak a fogyatékos felsőoktatási hallgatóknak, akik szakmailag elhivatottak, munkatapasztalattal még nem rendelkeznek és elkötelezettek a nemzeti közigazgatás iránt" - írták. 

Az ösztöndíjas három hónapig dolgozhat egy minisztériumnál. A tapasztalatszerzés helyszínét a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasnak, figyelembe véve tanulmányait, érdeklődési körét, valamint a kiválasztási folyamat eredményét és a befogadó intézmények igényeit. A hallgatók szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt a befogadó intézményeknél dolgozó, felkészített mentorok segítik.

Pályázni magyar nyelvű fényképes szakmai önéletrajz, legalább négy lezárt félévet igazoló dokumentum, igazolás, tanulmányi osztály által hitelesített indexmásolat, valamint az aktív hallgatói jogviszony fennállását bizonyító igazolás, továbbá a fogyatékosság igazolásáról szóló szakvélemény csatolásával lehet.

További részletek az ösztöndíjprogram honlapján (www.fko.kormany.hu) olvashatók. Itt azt írják: a második alkalommal induló Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja lehetőséget biztosít arra, hogy a fiatal és tehetséges fogyatékos emberek is "bizonyíthassák kvalitásaikat, releváns szakmai tapasztalatot szerezzenek a munka világában, bizonyítsák, hogy számos olyan szakmai terület van, amelynek fejlesztéséhez egyedi látásmódjukkal hozzá tudnak járulni". Számukra a közigazgatásban lehetőséget kínálnak arra, hogy felsőoktatási tanulmányaikkal párhuzamosan a gyakorlatban is próbára tegyék magukat. 

A pályázati kiírás szerint az ösztöndíj összege a program három hónapja alatt havonta 50 ezer forint adómentes jövedelem. A program várható kezdete február 9.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL