Pécsi gyerekek nyerték meg az utat a londoni paralimpiáraHír | 2012.02.12.

A PTE I. számú Gyakorló Általános Iskola csapata nyerte meg az Ability - a képességek próbája antidiszkriminációs vetélkedőműsor főnyereményét, a 2012-es londoni paralimpiára való kijutást. A versenysorozatot, amelynek döntőjét február ötödikén rendezték, vasárnap délelőttönként a tévében is figyelemmel lehetett kísérni.

2011. őszétől, a tv2 műsorán egy országos fogyatékosügyi, anti-diszkriminációs vetélkedőt követhettek nyomon az érdeklődők. A műsor bemutatta azokat az anti-diszkriminációs és esélyegyenlőségi témákat, amelyekre a versenyfeladatok is épültek.

A versenyben nyolc csapat mérhette össze tudását. A diákok szerte az országból érkeztek a vetélkedőre, így Békéscsabáról, Boldogkőváraljáról, Budapestről, Dunaújvárosból, Körösladányról, Zsámbékról és Pécsről.

Több hónapos felkészülés, gyakorlás és elődöntők, középdöntők sora után játékos, ám nehéz „küzdelmet" követően, január végén kiderült, hogy mely csapatok kerültek be a vetélkedősorozat döntőjébe. Szoros versenyben, a boldogkőváraljai diákokkal szemben, a pécsi PTE I. számú Gyakorló Általános Iskola csapata nyerte meg a finálét.

A nyertes csapat tagjai: Bottlik Dániel, Komlódi Dénes, Krappai Barnabás, Németh Ákos, Rohr Barnabás, Szabolcsi András, Szigeti Patrik. A felkészítést az iskola két tanára, Simon Gabriella és Klencsár Dezső végezték. A győztesek a 2012-es londoni paralimpiára utazhatnak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: PÉCSI ÚJSÁG