Paraszupersztár – 54-en az elődöntőben | 2014.07.03.

Több mint négyszázan jelentkeztek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége által meghirdetett Paraszupersztár tehetségkutató versenyre. Az előadó-művészeti kategóriákba mintegy 160, az alkotóművészeti kategóriákba 290 nevezés érkezett. A beérkezett bemutatkozó anyagok alapján a szakmai zsűri 54 előadó-művészeti produkciót tartott érettnek a további megmérettetésre, ennyien jutottak tovább az elődöntőbe.

A legtöbben ének és hangszeres zene kategóriában jutottak tovább, ezt követi a próza- és versmondás, valamint a tánc és az egyéb kategória. Színjátszásra mindössze négy nevezés érkezett, közülük nincs továbbjutó. Az előválogatást végző szakmai zsűri tagjai: Bálint Emese színész, énekes, harmonika-művész, Farkas Bálint színész, Gaudy Babette artista- és pantomim művész, képző- és iparművész, Papp János színművész, Pozsgai Zoltán Artisjus-díjas zongoraművész.

Az elődöntősök létszámát és lakóhelyük szerinti területi eloszlását figyelembe véve a szervezőbizottság úgy döntött, hogy – a korábban tervezett több területi elődöntő helyett – egy elődöntőt szervez, amelyre október 2-án Budapesten kerül sor, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

Az alkotóművészeti kategóriákba beérkező legjobb alkotásokat és a nyerteseket a tehetségkutatót lezáró, december ötödikei országos döntőn mutatjuk be.

A Paraszupersztár kulturális tehetségkutatót a MEOSZ azzal a céllal hirdette meg az idén tavasszal, hogy megtalálja azokat a fogyatékossággal élő tehetségeket, akik eddig nem, vagy kevésbé tudták megmutatni magukat a szélesebb nyilvánosságnak, és a legjobbakat egy tehetséggondozó program keretében segítse kulturális, művészeti pályájukon. A rendezvény ötletgazdái Farkas Bálint színész, Bálint Emese színész, énekes, harmonika művész és Monspart Sarolta világbajnok tájfutó.

Forrás: MEOSZ