Idén is lesznek paralovasok a Nemzeti VágtánHír | 2011.08.08.

Szeptemberben immár negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát, ahol a tavalyi évhez hasonlóan a paralovasok a Széchenyi-pályán lépnek a közönség elé. A szervezők szeretnék, ha a paralovasok a jövőben már az elővágták során bemutatkoznának. 

Természetesen a 2011-es rendezvényen is bemutatkozhatnak a paralovasok az 56-osok terén megépített Széchenyi-pályán. Az esemény versenyigazgatója, Szotyori-Nagy Kristóf kérdésünkre elmondta, idén is szerveznek lovastornát fogyatékos sportolók résztvételével. Hangsúlyozta, miként tavaly, úgy ebben az évben is hatalmas szakmai segítséget kapnak Wagner Kingától, a Magyar Lovasterápia Szövetség szakemberétől. Szotyori-Nagy kifejtette, a Nemzeti Vágta két napján fél-fél órában kerül sor a paralovasok bemutatóira. Hozzáfűzte, a jövőben szeretnék bővíteni a parasportolók megjelenési lehetőségét, ezt az elővágták műsorába történő bevonással látja a leghamarabb megvalósíthatónak.

A versenyigazgató emellett kifejtette, a tavalyi paralovaglásnak nagyon pozitívak voltak a visszajelzései. Mint mondta, 20-25 lovas lépett föl Bólytól Hódmezővásárhelyig az ország minden szegletéből érkezve. Hozzátette, számára különösen felemelő, mikor láthatja, hogy egy paralovas és a lova egymásra talál, s közösen teljesítik kitűzött céljukat.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG