Paralimpikonok fotózkodtak petős gyerekekkelHír | 2015.05.19.

"Lehetne, hogy én Fannival kerüljek egy képre?" - kérdezte vágyakozva K. Gréta, miközben a kislány édesanyjával együtt a fotózásra készülődött. Rajta kívül még fél tucatnyi izgatott, mosolygó gyerek és szülő várta, hogy egy-egy sikeres sportolóval fényképezkedhessen.

De nemcsak a műtermi munka tette különlegessé a napot, hanem az is, hogy hasonló sorsú, vagyis különböző mértékben sérült gyerekek sorstársaikkal, paralimpikonokkal találkozhattak, akik már megmutatták: igenis mindig van remény, és néha a legnehezebb helyzetből is vezethet út a dobogó csúcsára. A végén a kislányok Illés Fannival kerülhettek egy képre a fiúk nagy örömére, hiszen a fiatal sportolónő nemcsak úszóként aratott sikert, hanem szépségkirálynővé is választották.

Bár legtöbben lámpalázzal érkeztek, Kecskeméti Dávid fotográfus oldotta a helyzetet: mindenki pacsizhatott favoritjával, sőt néhányuk valóságos akrobata mutatványokra is vállalkozhatott.

Volt, akit a feje fölé emelt Sas Sándor fekvenyomó bajnok, más pedig "szárazon", a fotóműteremben, a földön imitálhatta az úszást Becsey Jánossal, aki a medencében már két paralimpiai aranyérmet is nyert. A gyerekek egyébként maguk is aktívan sportolnak, és nagyon szerették volna tudni, mikor játsszák majd nekik is egy-egy verseny végén a magyar Himnuszt.

A boldog lurkók, szüleik és a paralimpikonok a fotózással a Nemzetközi Pető András Intézetet támogatták, ahova nap mint nap járnak, hogy felhívják a figyelmet az ott folyó munkára és arra:

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: SZERETLEK MAGYARORSZÁG