Jövőre Magyarország szervezheti az európai ParaJet-Ski bajnokságot Hír | 2011.08.01.

A Magyar Jet-Ski Szövetség immár ötödik alkalommal szervezte meg az országos ParaJet-Ski bajnokságot Dunaharasztiban. A versenyen idén rekordszámú versenyző indult, a szervezők pedig mernek nagyot álmodni: jövőre az Európa Bajnokság megrendezését tervezik.

Az ötödik országos ParaJet-Ski bajnokságot idén is a Dunaharaszti Universum Vízisport Centrum taván rendezték meg július 17-én, Spaller Endre országgyűlési képviselő fővédnöksége alatt. A Mikromatika Kft. támogatásával létrejött bajnokságon rekordszámúan vettek részt: az 56 induló a délelőtti edzéseket követően a selejtezőkben mérte össze az erejét, mely során kategóriánként a legjobb tíz időeredményt elérő versenyző jutott a döntőbe.

A délelőtti edzést tűző nap, a délutáni versenyt a feltámadó, néha viharossá váló szél nehezítette, míg a döntő előtt freestyle bemutatóval kápráztatták el a közönséget. A női kerekesszékes szlalom győztese Molnár Mária lett (38,79), tőle alig egy másodperccel lemaradva Molnár Henrietta ért a célba, míg Hajmási Éva 40,15-el a harmadik helyet érdemelte ki.

A férfiak csatájában a nap meglepetése Szilágyi Ottó eredménye volt, aki – kezdőként – már a selejtezőben pályarekordot állított fel, s végül 32,71-el robogott át a célt jelképező két bólya között. Fenyvesi Zoltán (33,29) és Vaszil György (33,39) szoros küzdelmet vívott az ezüstéremért, de 10 századmásodperccel Fenyvesi bizonyult gyorsabbnak. Az egyéb fogyatékossággal élő versenyzők kategóriájában csak férfiak állhattak dobogóra, így Wolhner Farkas Olivér az első (33,3), Becker László Richárd a második (34,4), Tamás Bálint (34,48) pedig a harmadik lett. A nyertesek az érmen és pezsgőn kívül meglepetés ajándékot is kaptak: egy légpárnás, kétéltű mentőjármű utasaivá válhattak egy rövid kör erejéig.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG