Óvó-védő környezet a fogyatékkal élő gyerekeknek, nyáron is Hír | 2012.08.14.

A Napsugár Közhasznú Egyesület tíz éve alakult, a fogyatékkal élő gyerekeket és családjaikat segítik, nyáron táborozással.

Nagyon nehéz azoknak a családoknak a helyzete, ahol fogyatékkal élő gyereket nevelnek, hiszen 24 órás szolgálatot kell teljesíteni. Általában az anyák maradnak otthon, csak minimális pénzeket kapnak - mondja Bakó Gusztávné, az egyesület elnöke.

 - Szombathely város szociális ellátó- illetve iskolarendszere kiváló.  Felkészült szakemberek fogadják a gyerekeket a FÉNO  nappali foglalkoztatójában.  A család szerepe rendkívül fontos, elengedhetetlen a fejlődés érdekében. Ezért mi a családokat segítjük. Egyesületünk jóléti alapítvány, pályázati pénzek révén működik. Havonta a Humán Civil Házban gyűlünk össze, vannak kézműves, egészségügyi, sport foglalkozásaink. Minden nyáron táboroztatunk is. Bejártuk együtt a Balatonfelvidéket, a Fertő-Hanság és az Őrségi Nemzeti Parkot, voltunk az Alföldön, Pécsen, Orfűn.

Mindenhol meg tudnak jelenni, csodálják őket azért, ahogy ezeket a gyerekeket navigálni tudják, hiszen folyamatosan menedzselni kell őket, egy életen át óvó-védő környezetet kell biztosítani. Mindig sok segítőjük volt: pedagógus, gyógypedagógus, szociális munkás, ápolónő, gyógytornász, művészetterapeuta, természetgyógyász. Széles körű kapcsolati hálóval rendelkeznek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: VASNÉPE.HU