Osztálytermet kaptak az autistákHír | 2013.04.07.

Ünnepélyes keretek között adták át a közelmúltban elkészült autista fejlesztő iskolai osztálytermet csütörtökön délelőtt Békéscsabán, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének Szolgáltató Központjában.

Kovács Ágnes, a szervezet elnöke az eseményen elmondta, egyesületük az egészségügy, a szociális alap- és szakellátás, valamint az oktatás területén is számos feladatot vállal magára. Mint megtudták, évről évre nő azoknak a gyerekeknek a száma, akiket az autizmus spektrumzavar diagnózissal intézményükbe irányítanak. Az autista gyermekek ellátásában alapvető fontosságú a strukturált környezet megteremtése, hogy minden tevékenységnek helye, követhető folyamata legyen. Ennek figyelembe vételével alakították ki a csoportszobát is.

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, a térség országgyűlési képviselője köszöntő beszédében hangsúlyozta, fontos elfogadni és befogadni az autizmust, hiszen „kötelességünk tudni” az autisták élete nem saját akaratukból, saját hibájukból vált nehezebbé.  — Az ő világuk ugyanolyan értékes — fogalmazott a polgármester.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BEOL.HU