Osztályfőnöki óra pedagógusoknak a fogyatékkal élőkrőlHír | 2012.02.25.

Fogyatékos emberekkel és élethelyzetekkel ismerkedhetnek meg a pedagógusok a KézenFogva Alapítvány közvélemény formáló osztályfőnöki óráján.

A program célja, hogy felkészítsék az osztályfőnököket olyan órák megtartására, amely közelebb hozza és megismerteti a tizenéves korosztályt a fogyatékos emberekkel és világukkal. A közös élményeken alapuló megismerések szervezésében fogyatékos emberek, mint tapasztalati szakértők segítenek - közölte az alapítvány az MTI-vel.

A tréning résztvevői értelmileg akadályozott fiatalokkal építhetnek fa kockából, kipróbálhatják a kerekesszékes akadálypályát, fehér bottal és bekötött szemmel közlekedhetnek. A KézenFogva Alapítvány munkatársa, Kalmár Judit oktató tapasztalatai szerint a programban résztvevő pedagógusok "percről percre oldódnak, és kezdik megérteni, megérezni a fogyatékos emberek világát".

A KézenFogva Alapítvány játékot indít iskolai csapatok - minimum 3 fő - részvételével Találkozási pontverseny címen. A verseny célja, hogy a diákok -–esetleg tanáraik, osztályfőnökük segítségével - közös programokat szervezzenek fogyatékos emberekkel.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL