Összefogás a megváltozott munkaképességűek rugalmas foglalkoztatásáértHír | 2013.04.24.

2013-ban a Magyar Távmunka Szövetség ismét együttműködést kezdeményezett, amely eredményeként megalakult a Magyar Távmunka Szövetség „Megváltozott munkaképességű személyek rugalmas foglalkoztatási helyzetével foglalkozó” Munkacsoportja (továbbiakban MMK Munkacsoport).

Távmunkával a megváltozott munkaképességű emberekért

A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Szövetség égisze alatt olyan vállalatok, szolgáltatók és civil szervezetek fogtak össze, akik szakértelmüket, energiájukat szentelik a közös célért: a két felet egymáshoz közelítsék, a munkáltatókat speciális foglalkoztatási megoldásokkal, fejlesztési irányokkal, javaslatokkal támogassák és érzékenyítsék a humán erőforrás menedzseléstől egészen az informatikai- és fizikai akadálymentesítésig.

A Magyar Távmunka Szövetség (MTMSZ) vallja, hogy a távmunka különböző élethelyzetekre (pl. kisgyermekesek visszaintegrálása a munkaerőpiacra) is jól reagáló, rugalmas megoldásként szolgáló, atipikus foglalkoztatási forma, amely a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítésére is alkalmas munkavégzési formát jelent. Nemzetközi kutatási eredmények, az MTMSZ eddigi felmérései, és a vállalati tapasztalatok is azt igazolják, hogy a távmunka révén a munkavállalók hatékonysága és teljesítménye mérhetően emelkedik (átlagosan 13-16%-al). A megváltozott munkaképességű munkavállalók ilyen irányú rugalmas foglalkoztatása pedig potenciált jelent a kiaknázatlan szellemi erőforrások munkaerőpiacra történő integrációjában.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FRTT