Országos vetélkedő hallássérültek számára RomániábanEsemény | 2012.07.07.

Csíkszereda volt a házigazdája a hétvégén lezajlott Aki tud, az nyer országos versenynek, melyet hallássérültek számára hirdettek meg.

A Siketek és Gyengénhallók Romániai Szövetségének Hargita megyei fiókszervezete által szervezett általános műveltségi vetélkedőre az ország 23 megyéjéből érkeztek versenyzők, akik már bizonyítottak a helyi elődöntőkön. Hargita megyéből ketten méretkeztek meg az Európai Unió tematikája köré épülő versenyen.

A szombat délelőtt lezajlott vetélkedőnek a Szakszervezetek Művelődési Háza adott otthont, ahol négy részből álló feladatlapot kellett megoldaniuk a döntősöknek.

A háromtagú zsűrit Ana Colcer, a Hargita Megyei Gyermekjogvédelmi és Szociális Igazgatóság aligazgatója, Mihail Grecu, a Romániai Siketek Országos Egyesületének elnöke és Mihaela Grama pszichopedagógus alkotta.

Az ünnepélyes díjátadóra szombat délután az Új Kriterion Galériában került sor, ahol az első három helyezett és a két dicséretet érdemlő értékes nyereményben részesült, a Vitos Kerámia jóvoltából minden résztvevő római tálat és receptes könyvet kapott ajándékba.

A szervezők köszönetet mondanak a Romániai Siketek Országos Egyesületének, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának az anyagi támogatásért, továbbá Szederjesi Ferencnek, aki a termet díjmentesen bocsátotta rendelkezésükre, és végül az Open Worldnak, aki a tusnádi buszos kirándulást biztosította számukra.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: SZÉKELYHON.RO