Oroszlánt vittek a fogyatékkal élő gyerekeknekHír | 2013.01.14.

Állatkerti élményt ajándékoztak fogyatékkal élők fiataloknak Egerben.

– A fogyatékkal élő gyerekek életében különösen fontos szerepet játszanak az állatok, a velük való találkozás fejlesztésük szempontjából elengedhetetlen – mondta Vígh Józsefné, az Egri Gyermekotthon és Fogyatékos Otthon vezetője annak kapcsán, hogy az intézményben vendégül láttak egy kölyökoroszlánt.

A három és fél hónapos vadmacska, Carlo legalább olyan izgatott volt a számára idegen környezetben, mint azok a gyerekek, akik azért látogattak el az otthonba, hogy közelről megnézhessék. A Szalapart úti intézményben élő gyerekek mellett még négy intézmény növendékei kaptak csütörtökön lehetőséget arra, hogy a kölyökoroszlánt megsimogathassák.

Az Andornaktályai Fogyatékosok Otthonából, az Arany János Általános Iskolából, a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központból és a Szalaparti Egységes Módszertani Intézetből is jöttek gyerekek oroszlánt simogatni. Összesen százhatvan gyermeknek szereztek ezzel önfeledt pillanatokat.

A programot a Heves Megyei Intézményfenntartó Központ szervezte. Az eseményen Benedek István, a HMIK vezetője elmondta: olyan gyerekeknek hozták most házhoz a kisoroszlánt, akik állapotuk miatt nem, vagy csak nagyon ritkán juthatnak el állatkertbe.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HEOL