Óriás kerekesszék érkezett a Debrecen PlazabaEsemény | 2012.01.20.

2012. január. 18. –án érkezett Tóth Bori divattervező kerekesszék-installációjával a Debrecen Plazaba a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) által elindított Guruló kampány. 2011. december 2-án, a fogyatékos emberek világnapja előtt egy nappal elindított legkreatívabb sztárösszefogásának célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a Guruló műhelyhálózatra, amelyek tagjai – így a Debrecenhez közel eső nyíregyházi műhely is – a mozgássérült emberek mindennapjait segítik.

A divattervező által egyedivé alakított óriás kerekesszék február közepéig tekinthető meg.
Magyarországon jelenleg mintegy 50 ezer ember használ kerekesszéket. A MEREK tapasztalatai szerint a megfelelő segédeszközök kiválasztását megelőző próbák és átalakítások sok mozgássérült ember és hozzátartozója életét könnyítik meg.

A műhelyek a mozgássérült emberek hétköznapi életét, valamint társadalmi és munkaerő-piaci integrációját egyaránt segítik. A Guruló műhelyek szakemberei ugyanis a sorozatban gyártott segédeszközöket nem csak javítják és karbantartják, de szükség esetén – orvosok és mozgásterapeuták bevonásával – a megfelelő felmérések elvégzése után, személyre szabva át is alakítják. Az ellátás költségeinek túlnyomó többségét pedig a MEREK uniós forrásból biztosítja a projekt végéig.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: DEBRECEN PLAZA