Őrangyalok az autista gyermekekértHír | 2012.10.22.

Több mint 60 önkéntes vett részt a pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény körüli felújítási és takarítási munkálatokban.

A nagyszabású akció az "Őrangyalok 2012" elnevezésű programhoz kapcsolódott, amely során egy pénzügyi vállalat önkéntesei az ország tíz pontján járultak hozzá a helyi közösségek életében fontos intézmények felújításához. Az autista gyermekeket is ellátó pécsi intézményben rendezett eseményen az önkéntesek többek között új kerti játékokat telepítettek, kifestették a már meglévő játékeszközöket és a kerítést, rendbe tették az udvart, új növényeket és virágokat ültettek.

A "Provident Őrangyalok 2012" elnevezésű program során a pénzügyi vállalat közel ezer munkatársa az ország tíz különböző pontján önkéntesként segített intézményeknek, és egyben népszerűsítette az önkéntes munkát. Az "Őrangyalok" 2012. október 13-án olyan óvodáknak, bölcsődéknek, iskoláknak is segítséget nyújtottak, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a Provident munkatársai szülészeti osztályt, babakocsi tárolót, kerti játékokat újítottak fel, kerítést építettek, virágokat ültettek, parkosítottak, vagy éppen mozgássérült felhajtót alakítottak ki. A sérült vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkozó, illetve szociális és oktatási intézmények az önkéntes munka mellett anyagi támogatásban is részesültek.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: HIVATAL PÉCS.PORTÁL