Önkormányzatok járulnak hozzá a jótékonysági koncert sikeréhezEsemény | 2011.11.13.

Nyolc budapesti kerület és a fővárosi önkormányzat is támogatja a fogyatékos emberek által szervezett november 13-ai Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertet, illetve annak bevételéből felépülő lakóotthont, mely Magyarország első passzívházként működő közintézménye lesz. A vasárnap megrendezésre kerülő szuperkoncert fellépői Hobo és Bandája, az Ismerős Arcok, a Misztrál, Krizbai Teca és a Nemadomfel Együttes.

A legelső csatlakozó önkormányzat Óbuda és Újbuda után Kispest, Csepel, Ferencváros, Zugló és Kőbánya vezetése is jelezte, hogy jegyvásárlással, támogatással segítik a Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertet. A megvásárolt jegyeket a kerületek nagycsaládos vagy hátrányos helyzetű lakosaik számára ajánlják fel. A Fővárosi Önkormányzat és Dabas pénzadománnyal támogatja a rendezvény célját, egy fogyatékos emberek számára épülő környezettudatos lakóotthon megépülését. Óbuda és Újbuda önkormányzata ezen felül azzal is kifejezte elkötelezettségét a rendezvény célja mellett, hogy a Nem Adom Fel Alapítvánnyal együttműködve egy önsegítő közösségi otthont kialakítását vállalták kerületeikben a fogyatékos emberek és családjaik segítésére.

A koncert napján 14 órától a Sportarénában egy civil vásár is megrendezésre kerül, melyen megváltozott munkaképességű emberek által készített termékek vásárolhatók meg. Az elmúlt évekhez hasonlóan közel húsz szervezet vesz részt a vásáron, akik gyertyákat, képeslapokat, lakás-kiegészítőket vagy akár kézi csomózású szőnyegeket bocsátanak áruba. A civil vásár mellett a kilátogató családok gyermekei kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

A tavalyi koncertből befolyt 16 millió forintból a Nem Adom Fel Alapítvány még nem költött el semmit, mindent az építkezésre szánnak, de ez az összeg még nem elég, ezért az idei koncert bevétele is erre fordítódik. Az építkezés körülbelül 150 millió forintba kerül, ennek egyharmadát a Nem Adom Fel Alapítvány önerőből teremti elő, a fennmaradó részt pedig támogatásokból szeretné fedezni.

A tervek szerint 2012 végére felépülő passzívháztíz fogyatékos személynek állandó, négy fő részére pedig átmeneti lakóhelyül fog szolgálni. A harmadik kerület által felajánlott békásmegyeri teleken, nyolcszáz négyzetméteren és két szinten megvalósuló ház kialakítása során a tervezők nemcsak a kényelemre – így a magánszféra és közösségi terek kialakítására – fektettek hangsúlyt, hanem arra is, hogy a későbbiekben a fenntartási költségek alacsonyak legyenek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG