Önkéntesek segítik az értelmi fogyatékkal élőketHír | 2015.07.16.

A Gyömrői Speciális Szakiskola most már kibővített képzést nyújt enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékkal élő diákjainak.

Az értelmi fogyatékossággal élők többnyire esélytelenül indulnak a munkaerőpiacon, pedig megfelelő szakképesítéssel nagyon hasznos munkát tudnak végezni. A Gyömrői Speciális Szakiskola ilyen képzést nyújt enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékkal élő diákjainak, akik mostantól újra kulturált és modern körülmények között tanulhatnak, képzésük pedig újabb szakiránnyal bővült. Az MSD Pharma Hungary Kft. segítségével jelentős értékben végeztek felújítási munkákat az iskolaépületen, valamint a tankertészet teljes körű rehabilitációjára is sor került a vállalat 115 önkéntes dolgozójának bevonásával - tudatta az társaság közleménye.

A sajátos nevelési igényű, tanulásban vagy értelmileg akadályozott diákok nevelésével foglalkozó bentlakásos intézményben régóta szükség lett volna egy mindent átfogó felújítási munkára, ez azonban saját tőkéből elérhetetlennek bizonyult. Pedig a Gyömrői Speciális Szakiskola nem csak biztonságos gyerekkort, hanem kertészeti, mezőgazdasági szakképesítést is ad a fogyatékkal élő, többségében hátrányos helyzetű tanulóknak, akik így önálló életvezetésre és munkavégzésre alkalmasan léphetnek a nagyvilágba.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: WEBORVOS