Odú-adóval támogatták a természetvédelmet a Campuson fesztiválozókHír | 2012.08.07.

Több mint ötvenezer embert vonzott az idei Campus fesztivál. A pozitív élmények mellett a mozgáskorlátozottak felhívták a figyelmet a mosdók, a nehezen járható földutak és a színpadok magassága miatti kellemetlenségekre. RE:pohárral idén még nem lehetett találkozni, azonban a poharakba épített odú-adó a Nagyerdő természetvédelmi programját támogatta.

A tavalyinál nagyobb számú fogyatékossággal élő fesztiválozó gyűlt össze a debreceni Campuson, ahol az érintettek szerint a hangulat kiváló volt, a körülményeken azonban jövőre lehetne javítani. A rendezvény programjait - mivel a nagyerdei stadionban és annak szűk vonzáskörzetében bonyolították le - földutakon és füves részeken át lehetett megközelíteni; betonút a bejárattól csak pár száz méterig vezetett, ami a kerekesszékkel közlekedők számára apróbb problémákat okozott. „Bár a különböző be- és átjárók elég szélesek ahhoz, hogy akár kerekesszékkel is lehessen köztük mozogni, a földutakon mind száraz időben, mind pedig esőben kicsit nehézkesen lehet közlekedni" – mondta el egy mozgássérült fesztiválozó.

A Közelkép úgy tudja, a koncertsátrak padlója sem volt mindenhol megfelelő: a stadionban felépített Telekom Terasz, Pepsi Nagyszínpad, Dreher Aréna, Inmedio Cafe, Pepsi Bár és OTP VIP Lounge padlója néhány centivel magasabb volt a földtől, így kerekesszékkel viszonylag problémásan lehetett bejutni. A stadionon kívül lévő standoknál lényegesen könnyebben lehetett mozogni, egyedül a Civil Pont sátor helyezkedett el magasabban a kelleténél. „Körülményes dolog ez, de szerencsére a fesztiválozók nagyon segítőkészek. Láttam egy körülbelül velem egyidős, mozgáskorlátozott fiút, aki a barátaival épp mellettünk sörözött. A mankóját letámasztotta az asztalhoz, a többiek segítettek neki beülni, majd minden ment tovább a maga természetességében" – mesélte el friss fesztiválélményét Oláh Csilla, a debreceni egyetem hallgatója.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG