Nyolcan jutottak tovább az első magyar kerekesszékes szépségverseny döntőjébeHír | 2012.02.07.

Az első magyar kerekesszékes szépségverseny, a Miss Colours Hungary elődöntőjén öttagú zsűri kérdezte a tizenhat ambíciózus és vonzó versenyzőt. Nyolcan jutottak tovább, őket profi szépségipari szakemberek készítik fel a február 25-ei döntőre, amely a Larus Étterem és Rendezvényközpontban kerül megrendezésre. A döntősök ruháit Zoób Kati tervezi.

A zsűri a hölgyek rátermettségét, elhivatottságát, kommunikációs készségét, valamint a külső és belső összhangot vizsgálta. Szempont volt, hogyan állnak helyt a magánéletben és a munkában. Amellett, hogy szeretnék megmutatni: egy kerekesszékes nő is vonzó, a versenyzők a kötetlen beszélgetésekben kiemelték a pozitív hozzáállást és önmaguk felvállalását. Van, aki szervdonációs kampányát, más az aktív kerekesszékes életet, a sportot szeretné népszerűsíteni. A legtöbb versenyző sikeres karriert mondhat magáénak, míg egyikük arra büszke, hogy balesete után ugyanolyan hétköznapi tudott maradni, mint amilyen előtte volt: helyt áll anyaként és feleségként.

„Szívesen hirdetem, hogy nőnek érzem magam" – mondta el a zsűrinek az első versenyző, Konkolyné Nagy Andrea, aki elegánsan, divatos szőke hajjal és szolid sminkkel érkezett. Kíváncsian várja, a profi szakemberek mit látnak benne. Balesete után férjhez ment, gyereket szült, lediplomázott, Tárnokon pedig akadálymentesített ruhaüzletet hozott létre. „Mindenkinek vannak nehéz napjai, a körülményekből a legjobbat kell kihozni. Nem szeretem, ha sajnálnak" – mondta.

Murga György, a Laurus igazgatója az elődöntő szünetében a Közelkép kérdésére elmondta, kellemes csalódás volt számára a verseny: nem gondolta, hogy ennyi kerekesszékes ember szeret sportolni. Pálfi Judit és Molnár Marietta vívók mellett – előbbi világbajnok és paralimpikon – jelentkezett táncos, horgász, bokszoló és handbike-os hölgy is a versenyre. „Bízunk benne, hogy ezen felbuzdulva a többi potenciális jelentkező is kedvet kap a nyilvános szerepléshez" – mondta.

Körülbelül ötven hölgy jelentkezett, és már a tizenhat elődöntős kiválasztásánál is voltak viták – tudták meg a szervezőktől. „Csak aktív kerekesszéket használni tudó, aktív életet élő embereket hívtunk be" – mondta el Kazány Tibor, a Colours Rehab Kft. ügyvezetője, akitől azt is megtudták, azért, hogy még több versenyzőt tudjanak jutalmazni, úgy döntöttek, két udvarhölgyet is választanak a szépségkirálynő és a közönségdíjas mellett. Elmondta azt is, milyen nehéz volt megfelelő, akadálymentesített szállodát találni: végül a szomszédos Novotel állt melléjük, a versenyzők szállítását az Angyalkerék Alapítvány biztosítja, a fotózás pedig a Beton Stúdióban lesz.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG