Nyitott szívvel fogadták a fogyatékossággal élőketEsemény | 2013.06.23.

A Down Egyesület kezdeményezésére tartottak alternatív évzárót a TAC-pályán és ugyanabban az időpontban az országban hat városban.

A programban részt vevő, valamint érdeklődő iskolák, diákok közösen énekeltek és táncoltak az Alma együttes erre az alkalomra írt zenéjére. A program során fogyatékkal élő gyerekek látogatnak be heti egy alkalommal egészséges osztályközösségekbe, s ott megismerik egymást. A program célja, hogy segítse a fogyatékosok elfogadását, könnyebbé tegye társadalmi beilleszkedésüket.

A tatai TAC-pályán a gyerekek egy óriási szív alakot formáltak, akárcsak Budapesten, Nyíregyházán, Debrecenben, Vácott és Szentendrén. Schäfferné Czirok Vera, városi ifjúsági és sportreferens tájékoztatott, hogy ilyen nagyszabású rendezvény Tatán e témában még nem volt.

Knappné Tölgyes Katalin, a Kőkúti Általános Iskola pedagógusa elmondta, hogy azok a gyerekek, akik fogyatékos társaikkal töltenek heti néhány órát, másként tekintenek rájuk, nyitott szívvel fordulnak hozzájuk.
- Tudják, hogy vannak olyanok, akikről gondoskodni kell. Nagyon fontos, hogy együtt játszanak, tanulnak, dolgoznak. Először voltak félelmeink az első reakcióktól, de rögtön kiderült, hogy ez teljesen felesleges volt. A gyerekek nagyon nyitottak voltak, szerették egymást. Jó lenne, ha ezt a természetességet a továbbiakban is tudnánk erősíteni – tette hozzá Knappné Tölgyes Katalin.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: MEOSZ