Nyit az Alzheimer-kávézó PécsenHír | 2015.04.22.

Alzheimer-kórral, időskori szellemi leépüléssel élők és családtagjaik számára indítanak klubfoglalkozást Pécsett, Alzheimer Café címmel. Havonta lesznek összejövetelek.

Az országban negyedikként Pécsett indul útjára az Alzheimer Café, egy nemzetközi mintára létrejött önkéntes szerveződés, közölte a pécsi Alzheimer Café elindítója és házigazdája, dr. Heim Szilvia családorvos. A PTE ÁOK Családorvostani Intézetének oktatója az elmúlt években tudományos munkája révén kiemelten foglalkozik a témakörrel.

Alzheimer-kávézóknak nevezik világszerte azokat a rendszeresen, havonta mindig azonos napon és órában megtartott klubfoglalkozásokat, összejöveteleket, kötetlen, családias hangulatú találkozókat, amelyeken a szellemi leépüléssel érintett betegek és családtagjaik beszélgethetnek egymással.

Az első pécsi találkozó április 23-án, csütörtökön 17 órától a pécsi Delta Étteremben lesz (Indóház tér 2.), majd havonta egyszer, minden hónap harmadik csütörtökjén ugyanitt gyűlnek össze a résztvevők – nyáron, júliusban és augusztusban a „kávézó” szünetel. A részvétel ingyenes. A találkozó nyitott azok számára is, akik többet szeretnének tudni az időskori szellemi leépülés tüneteiről, azok enyhítéséről, súlyosbodásuk késleltetéséről, vagy segíteni szeretnék az ismeretségi körükben lévő érintetteket.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BAMA