Nőhet a megváltozott munkaképességűek számaHír | 2011.12.05.

Nőhet a megváltozott munkaképességűek száma, részben amiatt, hogy átalakítják a rokkantnyugdíj-rendszert: rehabilitációs és rokkantrendszerre bontják. Így kevesebb lesz a rokkant, de több a megváltozott munkaképességű ember Soltész Miklós szavai szerint - írja a hirado.hu.

Soltész Miklós szociális, család és ifjúságügyért felelős államtitkár a Közbeszédben elmondta, hogy a mostani átalakítás sokkal emberbarátibb, mint a szocialista terv volt. Azokat támogatja, akik valóban rászorulnak, akik elesettek, akik a korban benne vannak --– jegyezte meg az államtitkár.

Kérdésre, miszerint van-e az átalakításra, felülvizsgálatokra apparátus, amely megállapítja, hogy az illető valóban rászorult-e, vagy csak trükközik, Soltész Miklós azt válaszolta, hogy mivel ma rengeteg, 960 ezer rokkanttá nyilvánított honfitársunk van, az egész társadalom érdeke, hogy megváltozzon a mostani gyakorlat. "Mégis csak elképesztő, hogy ma Magyarországon minden tizedik ember ebbe a kategóriába sorolható" -– vélte az államtitkár, majd hozzátette: "Ez teljesen irreális, a tényleges rokkantak védelmében is lépni kell".

"A rászorulók rehabilitációs kártyát kapnak, amelynek birtokában azok, aki eddig feketén dolgoztak, visszakerülhetnek a kifehérített munka világába" - szögezte le. "Nem tehetünk mást, mint munkaalapúra helyezni a társadalmat" --– jelentette ki végül Soltész Miklós.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás. HR PORTÁL