NOB-IPC: együttműködés 2020-ig meghosszabbítvaHír | 2012.06.18.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) 2020-ig meghosszabbította együttműködési szerződését, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező nyolc évben is ugyanabban a városban, ugyanazokban a létesítményekben rendezik a téli-, illetve nyári olimpiákat és paralimpiákat.

Az eddigi megállapodás 2016-ig, a riói nyári olimpiáig és paralimpiáig volt érvényes. Az új szerződés értelmében az IPC az eddiginél is több NOB által indított programban vesz részt.

„A NOB és az IPC között eddig is nagyon szoros és jó volt a kapcsolat, számomra óriási öröm, hogy 2020-ig ugyanott rendezik az olimpiai és paralimpiai játékokat” – mondta Jacques Rogge, a NOB elnöke. „A paralimpiai mozgalom számára rendkívül sokat jelent ez a megállapodás, amely garanciát jelent a folyamatos fejlődés fenntartására” – jelentette ki Sir Philip Craven, az IPC elnöke. „Számunkra és a sportolóinknak is rendkívül sokat számít, hogy a versenyeket ugyanazokban a létesítményekben rendezik, melyekben az olimpikonok is összemérték erejüket, és a játékok rendezésére pályázó városok olimpiai és paralimpiai pályázatot nyújtanak be.” Az első hivatalos paralimpián 1960-ban Rómában 23 országból 400 sportoló vett részt, a 2008-as pekingi játékokon 146 országból 3961-en vettek részt, a televíziós közvetítéseket 3,8 milliárdan nézték. Londonban idén nyáron 160 országból 4200 sportoló részvételére számítanak a szervezők.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ParasportPress