Szeptemberben nemzetközi díjlovas és lovasterápiás verseny lesz FótonEsemény | 2011.08.16.

A Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ) a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával szeptember 23. és 25. között, immáron hetedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas-, valamint ezzel párhuzamosan Lovasterápiás Versenyét, amelynek célja a lovasterápia és a lovassport népszerűsítése mellett a versenyzési lehetőség megteremtése.

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny, amelyre várhatóan közel száz lóval neveznek hazai és külföldi lovasok. A párhuzamosan bonyolított Lovasterápiás Versenyen szeptember 24-25-én, szombaton és vasárnap ügyességi pályán mérhetik össze tudásukat hiperaktív, tanulásban-, illetve értelmileg akadályozott és látássérült gyerekek egyénileg és csapatversenyben egyaránt.

A szombati versenynapon a látássérült gyermekek vezetett lovon ügyességi feladatokat oldanak meg, továbbá sor kerül gyógypedagógiai voltizsálásra, valamint futószáras versenyszámra. Az idei év lényeges újdonsága, hogy hazánkban első alkalommal Díjlovagló Parasport versenyt is szerveznek.

Ebben az évben sem marad el a többnapos rendezvény legjelentősebb programja, amely során egészséges és sérült lovasokból álló csapatok mérik össze tudásukat. A versenyszámmal a szervezők célja a közös versenyzés fontosságának és lehetőségének hangsúlyozása.

A rendezvény célja – a fogyatékossággal élő embereknek nyújtott élményen túl – a lovasterápia és a lovassport népszerűsítése, a versenyzési lehetőség megteremtése sérült gyermekek és fiatalok számára, valamint a lovasterápiában mint kiegészítő terápiás eljárásban rejlő lehetőségek bemutatása.

A Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ) fontosnak tartja, hogy az egészséges és a gyógypedagógiai lovaglásban, valamint a hippoterápiában részt vevő gyermekek együtt, párhuzamosan tudjanak szerepelni és versenyezni.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG