Miss Colours - nemzetközi kerekesszékes szépségversenyt rendeznek MagyarországonHír | Esemény | 2014.01.15.

Nemzetközi kerekesszékes szépségversenyt rendeznek Magyarországon, így a határon túlról és egész Európából is lehet jelentkezni. A szervezők a rendezvénnyel az akadálymentesítésre és a munkahelyteremtésre szeretnék felhívni a figyelmet. Olyan bátor hölgyek jelentkezését várják, akik szeretik a kihívásokat, és a nehézségek ellenére megmutatnák, mennyire szépek és sikeresek az életben.

A tavalyi év győztese a 21 éves Vasas Vanda lett, aki két éve sérült meg egy autóbalesetben. Azt mondja, pont a legjobbkor jött az életébe a szépségverseny. "Még nem volt időm magamhoz térni, és jót tett, hogy jelentkeztem a versenyre, nem volt időm arra, hogy összeessek" – nyilatkozta a 2013-as év győztese, Vasas Vanda.

A Miss Colours kerekesszékes szépségversenyt harmadszorra rendezik meg Magyarországon. Újdonság azonban, hogy most először már a külföldiek jelentkezését is várják. "Ezáltal sokkal nagyobb teret biztosítunk azoknak a lányoknak, akik kerekesszékben ülnek, és lehetőséget nyújtunk arra, hogy ők is jöjjenek és megmérettessék magukat" – mondta Kazány Tibor, a verseny főszervezője.

Így már a Híradóban bemutatott, Romániában élő Ilyés Kinga is lehetőséget kaphat. A most 30 éves, szentegyházi nő egy gokartbaleset miatt került örökre kerekesszékbe. Még hezitál, de már eljátszott a szépségverseny gondolatával. Olyan nők jelentkezését várják a szervezők, akik a nehézségek ellenére megmutatnák: szépek és sikeresek az életben.

Külföldön már évek óta rendeznek hasonló versenyeket. Az Egyesült Államokban 1973 óta rendezik meg minden évben a Miss Wheelchair America elnevezésű kerekesszékes szépségversenyt.

Jelentkezni a magyarországi versenyre egészen február 15-ig lehet a www.misscolours.com oldalon, a döntő március 22-én lesz

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU