Nemzeti Ölelés a DOWN-szindrómás gyermekekértEsemény | 2011.05.25.

Immár hagyományteremtő szándékkal ölelték át a Nemzeti Színházat május 14-én a fogyatékos és az ép gyermekek, szüleikkel és tanáraikkal együtt, a Mindenkinek becsengettek!” oktatási esélyegyenlőségi program budapesti  záró rendezvényén.

A tavalyi nagysikerű rendezvény után idén ismét sok száz gyermek és felnőtt vett rész a Nemzeti Színházban megrendezett „MBCS” budapesti évzáró gáláján. A műsort maguk a fogyatékos és ép gyermekek adták, akik a „Mindenkinek becsengettek!” esélyegyenlőségi oktatási program keretében három hónapon keresztül készültek a közös produkciókkal. A programot a két műsorvezető, Szinetár Dóra és Till Attila, valamint az ötletgazda Kisari Károly, a Down Egyesület elnöke nyitotta meg és köszönték meg a támogatást többek között az esemény házigazdájának Alföldi Róbertnek.

A műsor részeként az óvodás és iskolás produkciók mellett Schell Judit, Jászai Mari-díjas színművésznő Kovács Alexa mozgássérült meseíró kislány meséjét olvasta fel a közönségnek, valamint bemutatta lélegzetelállító labdazsonglőr tudását a freestyle-foci világbajnok Kovács Péter.

A nap zárásaként a jelenlévők megfogták egymás kezét, majd Tilla és Szinetár Dóra vezetésével „körbeölelték” a Nemzeti Színházat, ezzel a gesztussal hívva fel a figyelmet az esélyegyenlőség megteremtésének fontosságára a magyar oktatásban.

Forrás: Helyilapok Online