Nemes ügyek szolgálatában a Hegyalja Fesztivál fellépőiEsemény | 2012.07.18.

Már csak egy nap van hátra és kezdetét veszi a Borsodi Hegyalja Fesztivál, megannyi már bizonyított és aktívan jótékony fellépővel. Enter Shikari egy játszótérért ragadott ásót, a Pendulum pedig a Cunami sújtotta terület újjáépítéséért írt dalt. Összeállításunkból a hazai sztárok sem hiányozhatnak: a 30Y, a Punnany Massif vagy Péterfy Bori & Love Band számos alkalommal tört lándzsát nemes ügyek mellett.

A közelmúltban két pécsi zenekar, a 30Y-os Beck Zoli és a Punnany Massif szerepelt karitatív esten. Májusban az Akvárium Klubban lépett fel több híres zenész, köztük Zoli is, hogy a sérült művészeknek létrehozott European Song dalfesztiválra beválogatott magyar Hangadókbandát támogassák. A Hangadókat tizenegy értelmileg és érzékszervileg fogyatékos fiatal alkotja, akiket a koncertek segítettek hozzá útiköltségeik fedezéséhez. Az azóta lezajlott eseményen a magyar csapat kivívta a helyi ír polgármester és közönségük elismerését, így személyes gratulációkkal, élményekkel gazdagodva térhettek haza.

A Punnany Massif sem most kezdte a segítségnyújtást: tavaly az elhunyt hip-hop producer, J Dilla tiszteletére tartott zenei megemlékezésből befolyt összeggel a Magyar Lupusz Egyesületet támogatták. Idén júniusban az Apolló Kulturális Egyesület estjén a Pécsi Est Caféban zenéltek, hogy az Egyesület 300 művészetet tanuló diákja továbbra se szenvedjen hiányt semmiből. De hogy ne csak a hivatalos tényeket közöljük: a Facebookon nemrég megjelent egy rajongói levél, amelyben egy mozgássérült fiatalember kért segítséget. A levél és a hozzácsatolt képek tanúsága szerint a fiú az eddigi összes pécsi koncerten jelen volt, de egyre nagyobb nehézséget jelentett számára a vele szemben tanúsított bánásmód, ezért a PM-hez fordult és megkérte őket, hogy írják fel a VIP listára – álma nem sokkal később teljesült. A róla szóló kisfilmet július 18-án mutatják be a pécsi Sörpatikában.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KÖZELKÉP HÍRÜGYNÖKSÉG