Nem tudni, hogy mi vár a rokkantnyugdíjasokraHír | 2011.09.12.

Annak ellenére nem történt semmi a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatával kapcsolatban, hogy a kormány a Széll Kálmánról elnevezett megszorító csomag bemutatásakor határozottan kijelentette, hogy ez év július 1-jétől elkezdi azt - írja a Népszava.

A felülvizsgálat 220 ezer embert érinthet, ennek felét, mintegy 110 ezer embert akarnak visszaterelni a munkaerőpiacra. Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke szerint nem meglepetés, hogy nincs kapacitás a felülvizsgálatokra, ez előre látható volt. Megjegyezte: még mindig nem lehet tudni, hogy 2012-ben mi vár a rokkantnyugdíjasokra, a kormányzati elképzelésekről a szövetségnek sincs információjat.

Kiemelte, hogy a rokkantnyugdíjasok foglalkoztatásához olyan munkaerőpiacra lenne szükség, amely ezeket az embereket is alkalmazná. Jelenleg azonban vagy olyan megváltozott munkaképességűt keresnek, aki magas képzettségű, több nyelven beszél és jó számítógépes tudással rendelkezik, de megelégszik a minimálbérrel, vagy olyan munkára alkalmaznák őket 4 órás részmunkaidőben, amit más nem végez el.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL