Nem jutottak be a mozgássérültek az egri termálfürdőbeHír | 2012.06.22.

A fürdőzésre érkezők figyelmen kívül hagyták a Mozgássérültek Heves Megyei Egyesülete és az Eger Termál Kft. együttműködési megállapodását.

Váratlan incidens alakult ki a napokban az egri termálfürdő dolgozói és néhány fürödni szándékozó mozgáskorlátozott között – tájékoztatta lapukat egy olvasónk, aki kerekesszékes ismerősét kísérte a gyógyhelyre, ám állítása szerint „mondva csinált okokkal” órákig várakoztatták őket a bejáratnál, majd végül nem is jutottak be a termálfürdőbe.

Mint kiderült, a nézeteltérés abból adódott, hogy a fürdőzésre érkezők figyelmen kívül hagyták azt az együttműködési megállapodást, amelyet a  Mozgássérültek Heves Megyei Egyesülete és az Eger Termál Kft. kötött egymással.

– A strand a nyári szezon ideje alatt a mozgássérültek fürdőzésére minden kedden - rendezvények kivételével - este fél 7-től fél 9-ig ad lehetőséget, mellyel nyári szezon kívül délután fél öt és este fél hét között élhetünk. Ezt nem tudták vagy nem vették figyelembe azok, akik be akartak jutni a strandra, ebből adódhatott a félreértés, amit nagyon sajnálok – mondta Madarász János, a Mozgássérültek Heves Megyei Egysületének elnöke hangsúlyozva: a keddi ingyenes fürdőzéshez érvényes egyesületi igazolvánnyal is rendelkezni kell.

– Azért van szükség arra, hogy meghatározzuk, kik mikor léphetnek be a strandra, mert arra törekszünk, hogy a fürdőben minden vendég fizikai állapotától függetlenül jól érezze magát, ez akkor valósulhat meg, ha a különféle tevékenységeket, az edzéseket vagy a vízi tornát elkülönítjük egymástól. Ezért fordulhatott az elő, hogy a mozgássérülteknek adott időpont után érkezőket arról tájékoztatták a kollégáim: már nincs lehetőségük az egyesülettel kötött megállapodás szerinti kedvezmény alapján fürdőzni – tette hozzá Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft. ügyvezető igazgatója.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HEOL