Nem kivételeznek a megváltozott munkaképességű dolgozókkal a cégekHír | 2012.10.02.

Csak a munkaidő és a beosztás terén kedveznek a megváltozott munkaképességű dolgozóknak, azonban a többi munkavállalóéval egyenértékű teljesítményt várnak el tőlük –- tudta meg a Hr portál a Motiváció Alapítvány munkaadó partnereit képviselő szakemberektől. Cikkükben többek között a Kürt, a Söke Hungária, a McDonald's vállalati gyakorlatába nyerhetnek bepillantást.

A Motiváció Alapítvány megváltozott munkaképességű dolgozókat kutat fel vagy ajánl adatbázisából a cégeknek. Együttműködésüknek kétségkívül vannak nyertesei: kölcsönös gazdasági előnyökkel jár, mivel a cégeknek nem kell befizetnie a személyenként majd' egymilliós forintos rehabilitációs hozzájárulást, és ha jól választanak, értékes munkaerőhöz jutnak, a munkába állók pedig az állami ellátás mellett vagy helyett az adózó állampolgárok számát gyarapítják, így társadalmi be-és visszailleszkedésük is könnyebb lehet.

- Fontos, hogy nyílt munkahelyként jelenjünk meg, ezért azokban a pozíciókban, ahol ez lehetséges, megváltozott munkaképességű munkatársakat keresünk - tudták meg Blaskó Tímeától, a Kürt Zrt. HR koordinátortól. A speciális informatikai tudással rendelkező mintegy száz munkatárs között ketten kerekes székkel közlekednek, egyikük felsőfokú végzettséggel rendelkezik, a másik OKJ-ssal. A jelölteket a Motiváció Alapítvány irodájában ismerték meg, mert fontosnak tekintették, hogy olyan környezetben találkozzanak a jelöltekkel, ahol otthonosabban mozognak.

Az alapítvány hét munkavállalót ajánlott az igény felmerülésekor, közülük kettő meg is felelt a követelményeknek, így ők már a Kürt akadálymentes épületében dolgoznak. (A cég egyébként nemrég nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely címet.)

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL