Nem bírják a kritikát és megalázóak a magyar főnökökHír | 2016.12.06.

Ötből négy magyar nem érzi jól magát a munkahelyén.

A Work-Force munkaerő-kölcsönző és közvetítő cég online felmérése szerint a válaszadók 62 százaléka nem igazán vagy egyáltalán nem elégedett azzal, ahogy a főnöke viselkedik vele, és csak 12 százalék mondott „abszolút igent”.

Kiugróan kevés főnök bírja a kritikát, és kevesen motiválnak megfelelően, de a lehetséges főnöki erények közül a megértés és támogatás sem jellemző. Sok az agresszív vezető, és az objektivitás hiánya is gyakori, a közvetlen emberi kapcsolatok ápolása pedig további gyengeség. Gyakran nem világosak a vezetői elvárások, és nehezen vállalható a hangnem is, amellyel kommunikálnak a beosztottakkal.

A legtipikusabb főnöki hibák közül a legmagasabb értéket (70%), a hatalommánia kapott, közel 67 százalék voksolt arra, hogy a főnök ugyan nem ad ki világosan feladatot, de azért leszúr, ha nem azt kapja, amire gondolt, és magas az aránya (58%) annak is, hogy kivételez e vezető, illetve, hogy nem építi a csapatát (57%). A megkérdezettek 54%-a érzi úgy, hogy megalázza főnöke, de fontos beosztotti észrevétel az is, hogy a vezető nem tanít, nem támogat, illetve, hogy agresszív és törtető. Nem véletlen, hogy csak minden ötödik munkavállaló érzi jól magát a munkahelyén.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HVG.HU