Negyed százada gondoskodnak idősekről és fogyatékkal élőkről Hír | 2011.09.23.

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli a bélapátfalvi HMÖ Idősek, Fogyatékosok Otthona és Módszertani Intézménye. A jubileumról szakmai és családi nappal emlékezett meg az intézmény.

Tóth Erzsébet igazgató ismertette az eredetileg a cementgyárat építő katonáknak készült épületben lévő otthon múltját, méltatta elődeit. Az intézménynek ma 200 fogyatékkal élő és 130 idős lakója van, az ott dolgozók próbálnak nekik igazi otthont teremteni. A tervek között szerepel egy rehabilitációs osztály, támogató szolgálat, nappali ellátás és külső foglalkozattás elindítása. Dr. Katona István püspök megáldotta a dolgozókat és a bent élőket, hangsúlyozva, hogy csak a szeretettől érzi jól magát mindenki.

Az idősotthon egyik legrégebbi lakója, Dósa Jolán visszaemlékezett a kezdeti időkre, a folyamatos fejlődésre, egykori lakótársaira, a közös rendezvényekre. Megköszönte a küzdelmet és megértést. A családi napon emléklappal köszöntötték a régi lakókat és a 25 éve ott dolgozókat.

A színpadon táncos, zenés, verses műsort adtak az otthon lakói, valamint az andornaktályai Color-Rock együttes. Sikert aratott a nemrég alakult helyi Csörgős együttes, amely első koncertjén St. Martinnal léphetett föl.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HEOL.HU