Nagyothalló világszépe lehet Dia és LászlóHír | 2014.07.16.

Csongrád megyeiek képviselik idén Magyarországot a Mr. és Miss Deaf World versenyen. A két nagyothalló fiatal közel ötven ország képviselői között vesz részt a különleges szépségversenyen Prágában.

Szegedi lány is lehet idén a Miss Deaf World, azaz a világ legszebb siket vagy nagyothalló lánya. Szabadi Diána, miután tavaly novemberben megnyerte a Magyarországi Siketek Szépe versenyt, megszerezte a jogot arra, hogy képviselje hazánkat ezen a versenyen. Dia múlt pénteken utazott el Prágába, azóta készül a többi lánnyal a világversenyre. Mivel rendkívül elfoglalt, helyette menedzsere, Sándor János nyilatkozott lapunknak.

– Dia tizenhat éves kora óta modellkedik, és több szépségversenyen is indult már. Abban az évben például, amikor Weisz Fanni nyert, ő lett a második. Idén végre megkapta a lehetőséget, hogy ő képviselje hazánkat, amit szerintem nagyon megérdemelt.

A 22 éves lány nyáron szerzett eladói képesítést, a verseny miatt azonban egyelőre még nem helyezkedett el. Nagy álma, hogy jeloktató lehessen, valamint szeretne leérettségizni is. Ez a nagyothallók számára nehéz feladat, ő azonban eltökélt, hogy belevág. Nagyothalló-készülékének köszönhetően egyébként jól tud kommunikálni, ért és beszél is.

– A versenyen viszont nemzetközi jelnyelven kommunikálnak, amire külön fel kellett készülnie. Ez ugyanis nagyban különbözik a magyar jeleléstől – mesélte a menedzser, aki azt is elárulta, miért nem tudott Dia nyilatkozni lapunknak.

– Gyakorlatilag folyamatosan programjaik vannak. Tegnap például sajtótájékoztatóra, fotózásra ment, emellett ruhapróbák vannak, és gyakorolják a show-műsor koreográfiáját.

A döntőt szombat este 7 órakor rendezik, közel 50 ország versenyzőinek részvételével. Dia egy szegedi divattervező, Sándor Alexandra estélyi ruhájában versenyez majd, és az ő ruháiban vonul majd a kifutókon a versenyt követő egyhetes divatbemutatókon is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: REHABPORTAL