Művészeti nap az esélyegyenlőség jegyébenEsemény | 2012.05.06.

Művészeti szemle, fogyatékkal és nem fogyatékkal élők műsora hívta fel a figyelmet a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemre szombaton, az esélyegyenlőség napján a Vakok Iskolájában Budapesten.

A közönség megtekinthette a többi között a Roll Dance Kerekesszékes Táncegyüttes produkcióját, a Szarkaláb népzenei együttes fellépését és Napsugár Anna jeltáncművész előadását; énekkel és verssel mutatkozott be a csömöri Egyenlő Esélyekért! Alapítvány, illetve a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületének Horizont Kultúrcsoportja. A vendégeket Varga Norman, az Európa futás kitalálója köszöntötte.

A Mindenkinek adj egy esélyt! elnevezésű rendezvényen fellépett Szalay Kriszta, Cserna Antal, Pindroch Csaba, Tarján Péter, Horváth Levente és Karácsonyi Zoltán is. Az esemény fővédnöke Varga Katalin Eszter, a Miss Colour Hungary győztese.

Ezen a napon hirdették ki a Mozdulj! Egyesület által kiírt fotópályázat eredményeit is. Az egyesület Mozdulj a természetért! című pályázatára több mint 80 mű érkezett. A nyerteseket három kategóriában díjazták: külön a gyerekeket, a 14 és 20 év közöttieket és a felnőtteket. A képeket Olasz Tamás és Lafferton Zsolt fotóművészek értékelték.

Az európai esélyegyenlőség napját 1993 óta minden év május 5-én rendezik meg. A budapesti programot szervező egyesület fő célja, hogy a fogyatékkal élők és az egészséges emberek közötti kapukat átjárhatóbbá tegye - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: NÉPSZAVA ONLINE