Művészeti bemutató fogyatékkal élő alkotókkal FerencvárosbanEsemény | 2012.11.16.

Vakok és gyengénlátók, értelmi és mozgássérült művészek, csoportok mutatkoznak be Louis Braille, a pontírás feltalálója halálának 160. évfordulóján.

Az ingyenes rendezvényen fellép Csányi Márton látássérült zongoraművész, Ézsiás László látássérült költő, a Bicebóca Egyesület, Kugler Zsuzsanna autista versmondó, Lepsényi Bálint mozgássérült költő, Napsugár Anna jeltánc-művész, a Roll Dance kerekes székes együttes, a vakok és gyengénlátók Horizont művészcsoportja.

A programokat interaktív játékok színesítik, a látogatók így például kipróbálhatják a kézzel, illetve a lábbal festést. Emellett Mozdulj a természetért! címmel kiállítás nyílik a Mozdulj! egyesület által meghirdetett fotópályázatra érkezett művekből. Az érdeklődők számára érzékenyítő programot is tartanak, amelynek segítségével megtapasztalhatják, hogy milyen is fogyatékossággal élni a mindennapokban - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A program célja, hogy a fogyatékkal élő művészek ismét megmutathassák tehetségüket. Az egyesület a délutánt figyelemfelkeltő kampánynak is szánja egyben, hiszen napjainkban egyre nagyobb szükség van ingyenes művészeti programokra - olvasható a közleményben.

Művészeti bemutató – Ferencvárosi Művelődési Központ
2012. november 17., 14:30-tól

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HIRADO.HU