Munkaviszonyba kerülhetnek az ápolási díjban részesülőkHír | 2013.02.21.

A szociális tárca elképzelései szerint foglalkoztatotti jogviszonyba kerülhetnek majd azok, akik most ápolási díjat kapnak tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartozójuk otthoni gondozásáért.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára kedden az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága rehabilitációs albizottságának ülésén azt mondta, a tárca még ebben az évben szeretné elkészíteni az erről szóló javaslatot.

A helyettes államtitkár a kormányzati elképzelésekről Tapolczai Gergely képviselő kérdésre beszélt; a kormánypárti politikus azt kérdezte, mikor ismerik el az ápolási díjasok gyakorlatilag 24 órás gondozói tevékenységét.

Fülöp Attila azt mondta, a most (csaknem 30 ezer forintos) ápolási díjban részesülők munkáját foglalkoztatási jogviszony biztosításával lehetne kellőképpen elismerni. Jelezte: erről már tavaly egyeztetések kezdődtek, és bíznak abban, hogy még az idén el tudják készíteni a végleges javaslatot. Hozzátette: olyan előterjesztést szeretnének tenni, amely hosszú távon biztonságos megoldás volna az érintetteknek.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HR PORTÁL