Munkahelyteremtés uniós támogatásból HajdúnánásonHír | 2013.02.01.

A Greenfield Park Kft. közel 25 millió forint uniós támogatást nyert munkahelyteremtésre az Új Széchényi Terv Foglalkoztatási Programja keretében, „Hímző gépek beszerzése megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása céljából” című pályázatával.

A projekt keretében a Greenfield Park Kft. beszerzett négy olyan hímző gépet, amelyek megfelelnek a megváltozott munkaképességűek munkahelyi igényeinek.
A gépek megvásárlásával a cég négy megváltozott képességű munkavállaló számára teremtett munkahelyet, akik 2013. január 30–ától kezdődően dolgoznak a beszerzett gépeken. A Greenfield Park Kft. egy éves foglalkoztatási kötelezettséget vállalt az új munkavállalók foglalkoztatására.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása többletköltséget jelent a munkáltatók számára, ezen költségek megtérítése a foglalkoztató számára növelheti a megváltozott munkaképességű munkavállalók iránti keresletet, és így elősegíti sikeres elhelyezkedésüket és munkában maradásukat.

A pályázat támogatást nyújt a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzéséhez, átalakításához, valamint a munkahelyek és a munkaeszközök korszerűsítéséhez.

A nyílt közbeszerzési eljárás révén, újonnan beszerzett három hímző gép közel azonos kapacitással rendelkezik; a selyemanyagtól a bőrig bármilyen alapanyagra felvihető a gépi hímzés. A nyolc fejes hímző gépek esetében, nyolc darab termékre kerül fel a hímzett minta egy időben. A hímzések kerülhetnek pólóra, kabátra, munkaruhára, ingre, blúzokra, sőt, akár sapkára, vagy cipőfelsőrészre; készíthető akár céges logóval ellátott termék is. A lézervágógép pedig kiegészíti a három hímző gépet: gravírozásra, illetve a hímzési minta lézeres körbevágására szolgál. A berendezések beszerzésére a megváltozott munkaképességű dolgozók igényeihez mérten került sor, a munkafolyamat betanítása szakemberek irányításával történik.

A projekt az Új Széchenyi Terv Foglalkoztatási Programja keretében kiírt, „Megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációja a Közép-magyarországi régióban” című felhívásra benyújtott pályázat révén nyert támogatást. A konstrukció a megváltozott munkaképességű emberek foglalkozási rehabilitációját, foglalkoztathatóságának javítását támogatja többek között olyan munkaeszközök beszerzésével, amelyek a megváltozott munkaképességű emberek munkahelyi igényeinek megfelelnek.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.