Munkaerőpiaci mentorok képzése KaposváronHír | 2012.03.09.

Sikeresen lezárult a Közalapítvány által Kaposváron szervezett „Munkaerőpiaci mentorok képzése” című három napos képzésünk, mely a Hallássérült fiatalok eredményes munkába állítása érdekében a pályaorientációt, és a szakképzést segítő szolgáltatáscsomag kidolgozása című projekt keretében valósult meg.

A képzést azon mentorok számára tartottuk, akik a projektben résztvevő intézményekkel együttműködve segítik a Ráhangolás programban résztvevő fiatalok pályaorientációját, pályaválasztását az alábbi városokban és vonzáskörzetükben: Budapest, Sopron, Szeged, Kaposvár.

A munkaerőpiaci mentor feladata emellett a hallássérült fiatalok életpálya-tervezésének, és munkaerőpiaci beilleszkedésének támogatása, illetve részvétel az erre irányuló komplex programcsomag kipróbálásában.

A projekt keretében a hallássérült fiatalok részére egy olyan szolgáltatáscsomag került kidolgozásra, melynek középpontjában a hallássérült tanulók és közvetlen környezetük áll. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet jogutódja támogatásával megvalósuló projekt célja a hallássérült tanulók, fiatalok számára hátránykompenzáló, munkaerő-piaci elhelyezkedés esélyét növelő új szolgáltatási programcsomag kidolgozása, kipróbálása és meghonosítása.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: FSZK