Munka és jövő a fogyatékkal élőknekHír | 2014.07.13.

A megváltozott munkaképességű személyek jövőjéről konzultáltak kedden az Esélycentrumban. 

Hűvös szoba, de annál melegebb fogadtatás várta kedden délelőtt a megjelent egyesületek, intézmények és szervezetek vezetőit és munkatársait Nyíregyházán az Esélycentrum konferenciatermében. A rendezvényen Balogh Zoltán, a Védett Szervezetek Országos Szövetségének elnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében működő, a megváltozott munkaképességű személyek és fogyatékkal élő emberek foglalkoztatását végző munkaadók mintegy hatvan képviselőjével együtt tartott szakmai konzultációt.

Szabolcsban a legtöbb

Mint megtudták, a fővárostól eltekintve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében foglalkoztatják a legtöbb, mintegy négyezer megváltozott munkaképességű személyt az országban.

Munkát nekik

– Célunk nem is lehetne más, mint az, hogy közülük minél többen közeledjenek a munkaerőpiachoz, s aki szeretne, találjon munkát – fogalmazott Balogh Zoltán, a Védett Szervezetek Országos Szövetségének elnöke – aki egyben a Start Nonprofit Kft. vezérigazgatója is –, majd hozzátette: a megváltozott munkaképességű emberek segítése érdekében az országban tizenkét helyszínen szerveznek hasonló szakmai konzultációkat, melyek október végéig húzódnak.

– A program maga egy párbeszéd, ahol foglalkoztatók, hivatalnokok és szervezeti tagok kölcsönös párbeszédet folytatnak az érintettek jövőjéről és lehetőségeiről.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: KELET.HU