Mozgássérültek víg napjai RomániábanEsemény | 2012.07.23.

Memóriajátékok kockái, sakktábla fölött töprengő ifjak – sportnapot tartottak a Kárpát-medencei mozgássérült fiatalok táborában a Benedek-mezőn. A Romániai Máltai Segélyszolgálat 2003 óta szervezi Sepsiszentgyörgy közelében nagy népszerűségnek örvendő táborait mozgássérültek és kísérőik számára.

Nagyváradról, Kolozsvárról, a szomszédos Hargita megyéből, az anyaországból, Kár­pát­aljáról, valamint Sepsiszentgyörgyről összesen 96-an vesznek részt az immár tizedik alkalommal megszervezett táborban, közülük 47-en fogyatékkal élők. Az előző kilenc alkalommal mindig száz körül mozgott a résztvevők száma, de voltunk már 130-an is a Be­nedek-mezőn – ismertette sajtótájékoztatóján Tischler Ferenc, a segélyszolgálat országos ifjúsági vezetője.

Az egyhetes programkínálat összeállításakor szem előtt tartották a táborozók kedvenceit is, így idén sem maradt el a szokásos kirándulás a Szent Anna tóhoz, asztali sportokat űztek a terasz árnyékában, a délutáni terepsportokhoz pedig a fogyatékkal élők képességeihez mérten alakították ki a pályákat.

Olimpiai év lévén, idén megmérettetés is lesz, mely szombaton táncversenyben tetőz: egyebek mellett új-zélandi, ausztrál, afrikai, valamint gésatáncot kell bemutatniuk a fiataloknak a megadott felkészítő anyagok alapján – avatott be a részletekbe Józsa Csaba, a Hargita megyei csapat veze­tője, aki több éve a tábor főszervezője is. Újdonságként a hagyományőrző napon bőrfaragást, kötélbogozási technikákat sajátíthatnak el idén a táborlakók, a nap végén pedig tábortűz mellett vagy a bulikon lazíthatnak.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: HÁROMSZÉK.RO