Mozgássérültek szállítására alkalmas kisbuszra gyűjtöttekHír | 2013.06.22.

Az Alpha Transilvana Alapítványhoz tartozó, súlyos testi fogyatékkal élő gyerekek szállítására alkalmas kisbusz vásárlására gyűjtöttek adományokat a marosvásárhelyi Promenada Mall parkolójában (Romániában) megszervezett tuningolt autók bemutatóján. Két nap alatt alig kilencszáz lej gyűlt össze, viszont a látogatók közül sokan ígéretet tettek, hogy banki átutalással támogatják a nemes célt.

Vargancsik Iringó, az Alpha Transilvana Alapítvány sérült gyerekekkel foglalkozó Kitartás Központjának a programfelelőse lapuk érdeklődésére elmondta, az alapítvány több mint két éve gyűjt egy, a mozgássérültek szállítására alkalmas jármű vásárlására, már van 10 ezer eurójuk, de további 7 ezerre van szükség, ugyanis ennyibe kerül egy, a célnak megfelelő kisbusz. Vargancsik Iringó szerint egy különleges, tolószékemelővel, valamint rögzítőszerkezetekkel ellátott kisbuszra van nagy szükségük, amelyben kere-kesszékben utazhatnak az ellátottaik, mivel enélkül rendkívül nehéz a súlyos, illetve halmozott testi fogyatékkal élő gyerekeket és fiatal felnőtteket – akik részt vesznek a Kitartás Központ fejlesztő foglalkozásain – szállítani. Jelenleg kilenc sérült fiatal szállítását kell megoldják.

Az alapítványnak van egy kisbusza, viszont régi járműről van szó, amely nem alkalmas erre a célra, így jelenleg egy bérelt mikrobusszal oldják meg a mozgássérült gyerekek szállítását. Miután nemrég a Swimathon úszóversenyen 2650 lejt sikerült összegyűjteni erre a célra, a hétvégén a BBT Racing és RBN által a marosvásárhelyi Promenada Mall parkolójában megszervezett tuningoltautó-bemutatón is a kisbuszvásárlásra gyűjtöttek adományokat. A látogatók karkötőket vásárolhattak meg és az ebből befolyt összegeket a szervezők az alapítványnak ajánlják fel. A két nap alatt 910 lej gyűlt össze, viszont az arra járók közül sokan ígéretet tettek, hogy banki átutaláson keresztül nagyobb összeggel támogatják majd a nemes célt.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: E-NÉPÚJSÁG.RO