Mozgássérült öccsével versenyez ConnerHír | 2013.03.09.

Conner Long kapta a Sport Illustrated magazin gyerek sportolóknak járó díját, ugyanis a kilencéves amerikai kisfiú mozgássérült öccsével együtt teljesíti a triatlonversenyeket.

Cayden Long hét­esztendős, de már annyit szenvedett, amennyit sok felnőtt egész életében nem tapasztal meg.

A kisfiú még nem volt egyéves, amikor kiderült, hogy súlyos születési rendellenesség hátráltatja a fejlődését, mozgásában, beszédében, szellemi képességeiben is korlátozott. Mégis derűsen nézett a jövőbe a Long család, ezért amikor Conner kitalálta, hogy öccsével együtt indul triatlonversenyeken, támogatták fiuk ötletét.

Az első viadalon 2011 nyarán rajtolt a testvérpár, és mindjárt sikeresen, 43 perc és 10 másodperc alatt teljesítették. – Ez volt életem legszebb pillanata – nyilatkozta Conner Long.

Azóta tizenhárom versenyen vett részt a testvérpár, Connernak és Caydennek nagy ­szur­kolótábora van Amerikában, rengeteg embert ösztönöznek arra, hogy a sérült gyermekeknek is jár a szórakozás, a felszabadult sportolás öröme, még ha egy kicsit más formában is.

Conner nem érti, mi zajlik körülötte, számára természetes, hogy öccsét minden versenyen maga mellett tudja. Céljuk, hogy a köztük lévő kötelék mindörökre megmaradjon, ami azt jelenti, hogy nem akarnak felhagyni a versenyzéssel felnőttkorukban sem. Persze ha Cayden felnő, nagyobb lesz a fizikai teher Conner számára, ám a család azon van, hogy a nehezebb feladathoz előteremtse a megfelelő technikai eszközöket.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: BORSONLINE