Mozgássérült barátnőjéből merít erőt Cserpes LauraHír | 2014.05.01.

Egyik legközelebbi barátnőjéről beszélt a magyar híresség. Cserpes Laura szabadideje nagy részét kerekesszékes barátnőjével tölti.

Cserpes Laurát eddig csak a reflektorfényben, a vörös szőnyegen láthattuk, amint a fiatal sztárok gondtalan életét éli. Ki gondolná, hogy valójában szabadidejének jó részét mozgássérült, kerekes székbe kényszerült barátnőjével tölti. Erről nem is szokott beszélni, csak most, az Anamesa (Elfogadás) nevű találkozó apropóján említette.

– Kiskorom óta teljesen magától értetődő dolog volt, hogy barátnőmmel kerekes székkel megyünk sétálni, fagyizni. Néha belegondolok: ha velem történne ne adj’ isten valami, ami miatt tartósan megsérülnék, nem tudom, honnan merítenék erőt az énekléshez. Barátnőm sokszor eljött A Nagy Duettre szurkolni, ő lelkesített végig. Hihetetlen, mekkora erő van benne. Tényleg soha semmit nem szabad feladni, mert okkal vagyunk itt egymásnak – elmélkedett az énekesnő.

Geszti Péterről is csak itt, a mozgássérültek és egészségesek közös felvonulásán derülhetett ki: kislányainak óvodát – nevezetesen a Budapesti Francia Iskola Óvodáját – is úgy választott, hogy megragadta a gyermekintézmény ajtajára kiírt jelmondat: Szabadság Egyenlőség Testvériség. – A francia forradalom jelmondatának szentháromságában élünk a családommal.

Az elfogadásról, a másik megismeréséről, az egyenlőségről és a testvériségről szóló események mindig is érdekeltek. Hiszen a művészetben sem csak mi, egészségesek veszünk részt, sérült társaink is alkotnak, mint például nagy kedvencem, a Baltazar Színház társulata – árult el Geszti Péter, aki jót beszélgetett a felvonulás egyik ismert kerekes székes résztvevőjével, Mosolykával is.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BORSONLINE