Mozgáskorlátozottakat alkalmaz az önkormányzatHír | 2011.09.05.

Rehabilitált munkahelyeket hoz létre a hatvani önkormányzat szeptember 1-jétől a megváltozott munkaképességűek számára, így 6 új munkaerővel bővül a városháza.

A hatvani önkormányzat szeptember elsejétől hat rehabilitált munkahelyet biztosít a megváltozott munkaképességűek számára. A jelenleg hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében a 20 főnél többet foglalkoztató munkáltató, köteles létszámának 5 százalékáig rehabilitált munkakörben foglalkoztatni munkavállalókat.

Az önkormányzata eddig nem alkalmazott mozgáskorlátozottakat, rehabilitációs hozzájárulást fizetet: évente 5,7 millió forintot. - A képviselő testület úgy döntött, ahelyett, hogy ezt a rehabilitációs hozzájárulást a NAV számlájára befizetné, 6 megváltozott munkaképességű munkavállalót foglakoztat a polgármesteri hivatalban- mondta Szikszai Márta jegyző.

Az önkormányzat felvette a kapcsolatot a mozgáskorlátozottak egyesületével. A munkaköröket, illetve béreket majd azoknak a személyeknek a képességeihez és szakképzettségéhez igazítják, akik ezt a munkát elvállalnák. - Megpróbálunk 6 fogyatékkal élő hatvaninak ez által segíteni és ami ennél is fontosabb, önértékelésüket erősíteni azzal, hogy ők is hasznosak, tudnak munkát végezni– részletezte Szikszai Mária.  

- Egyesületünk, eddig 5 megváltozott munkaképességű embernek segített munkát találni. Nekünk minden munkahelynek a létrehozása segít, így sokat jelent, hogy lehetőség nyílik arra, hogy 6 sérült ember munkát találjon az önkormányzatnál – fogalmazott Bódi Jolán, a Hatvan város és környéke mozgáskorlátozottjainak egyesületének elnöke.
 
Az egyesület elnöke elmondta, hogy néhány önkormányzatnál a kistérségben már alkalmaznak megváltozott munkaképességűeket és szeretnék a közeljövőben felvenni velük a kapcsolatot és a segítségüket kérni ebben az ügyben.

Forrás: HATVAN ONLINE