Mozgáskorlátozottakat segítő vízbeemelő szerkezetet adtak át FűzfőnHír | 2015.07.30.

Balatonfűzfő - A mozgásukban korlátozott embereket segítő vízbeemelő szerkezetet adtak át a Föveny strandon a minap, ám már ekkor kiderült, a konstrukció nem hibátlan

A településről el lehet mondani, hogy mélyen együtt érez a mozgásukban korlátozott és akadályozott emberekkel, sőt az egyéb fogyatékkal élőkkel is. Immár 15 éve itt adnak helyet két országos hírnevű rendezvénynek, a Fogyatékossággal Élők Országos Kulturális Fesztiváljának és a Fogyatékkal Élők Nyári Fesztiváljának. Nemrég pedig a mozgássérülteket vízbe emelő szerkezetet adtak át a Föveny strandon.

A település mindkét strandján – a Fövenyes mellett a tobrukin is – elkészült a szerkezet. A Karnyújtásnyi Balatonfűzfő – A Tolerancia napja rendezvénnyel, a fogyatékossággal élők problémáira szerették volna felhívni a figyelmet a szervezők. Az eseményre meghívták a mozgáskorlátozottakból álló Rolling Country Tánccsoportot, köztük Mesterházy Zsoltot, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetsége elnökségi tagját.

Szanyi Szilvia, a helyi turisztikai egyesület nevében köszöntötte a megjelenteket, majd Erdősi Gábor alpolgármester vette át a szót, mély együttérzéssel beszélt a „másfajta” emberekről, sikeresnek nevezve a megvalósult projektet. Az országban mindösszesen 15 helyen található ilyen a beemelő szerkezet.

Tovább a teljes cikkre

Forrás: VEOL.HU